Colombianske opprørere dropper «skatt»

Colombias president Juan Manuel Santos (til venstre) og Cubas president Raul Castro ser på FARC-leder Timoleón «Timochenko» Jiménez (til høyre), som reiser seg og hever hånden før signeringen av våpenhvileavtalen Colombias regjering. Foto: Reuters / NTB scanpix Les mer Lukk

FARC-geriljaen i Colombia har sluttet å rekruttere medlemmer og kreve inn «skatter» fra sivilbefolkningen i et steg mot fredsavtale, sier geriljaens leder.

– Det er tre måneder siden vi sluttet å rekruttere menn og kvinner til FARCs linjer. Jeg har også gitt ordre om å stoppe innkrevingen av skatter på all lovlig økonomisk aktivitet i regionen, sier FARC-leder Timoleón «Timochenko» Jiménez, som kommer med opplysningene i et intervju med nyhetsbyrået Prensa Rural.

– Vi tror ikke det er lenge til vi kommer til overensstemmelse, sier han, med henvisning til en endelig fredsavtale med regjeringen.

Den venstreorientert FARC-geriljaen og landets regjering signerte i forrige måned en våpenhvileavtale. Forhandlingene har pågått siden høsten 2012. Partene skal ha kommet videre i fredsforhandlingene i Cubas hovedstad Havana denne uken, og ifølge Norges utenriksminister Børge Brende (H) er det håp om at en endelig fredsavtale kan være på plass innen slutten av august.

Konflikten i Colombia har gjort syv millioner mennesker til flyktninger i eget land. Om lag 260.000 mennesker har mistet livet.