Rousseff kan miste nøkkelpartner

Lite går Brasils president Dilma Rousseffs vei om dagen. Foto: Ueslei Marcelino / Reuters / NTB scanpix Les mer Lukk

Det største partiet i Brasils nasjonalforsamling, PMDB, sier det vil bruke de neste 30 dagene på å vurdere om det skal bryte koalisjonen med den utsatte presidenten Dilma Rousseff.

Stadig flere stemmer i partiet har tatt til orde for å bryte ut av den venstreorienterte lederens koalisjon, ettersom oppslutningen til Rousseff har sunket kraftig og hun risikerer å bli stilt for riksrett på grunn av anklager om urettmessige pengebidrag i valgkampen.

Sentrumspartiet PMDB er svært mektig, og det vil være katastrofalt for Rousseff å miste støtten fra sin viktigste koalisjonspartner.

Osmar Terra er en av PMDB-politikerne som kjemper for et brudd med Rousseff og hennes arbeiderparti PT. Han mener presidenten har mistet kontrollen over Latin-Amerikas største land.

– Regjeringen har tatt dårlige avgjørelser og synker. PMDB kan ikke synke med den, sier han.

Avgjørelsen om å vurdere å bryte med PT ble tatt under partiets landsmøte i Brasília lørdag. Medlemmer av PMDB vil de neste 30 dagene være sperret fra å godta utnevnelser til Rousseffs administrasjon for å forhindre at presidenten blander seg inn i den endelige avgjørelsen.

Les også: Brasils ekspresident pågrepet for korrupsjon