SV får brev fra Solberg, men ingen redegjørelse

Statsminister Erna Solberg skriver i et brev til SV-leder Audun Lysbakken at regjeringen er «dypt bekymret» over de høye ankomsttallene til Europa. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix) Les mer Lukk

SV har bedt statsminister Erna Solberg (H) om å gi Stortinget en redegjørelse om flyktningsituasjonen. Det vil hun ikke gjøre – iallfall ikke ennå.

Statsministeren har nå sendt et svarbrev til SVs leder Audun Lysbakken, som ba om redegjørelsen i et brev til statsministeren i forrige uke. I svaret viser Solberg til at utenriksminister Børge Brende (H) allerede har holdt en utenrikspolitisk redegjørelse i Stortinget. Det skal holdes en debatt om denne redegjørelsen i Stortinget fredag neste uke.

Les også: Venstre: – Regjeringens asylpolitikk kan utfordre samarbeidet

I tillegg skal justisminister Anders Anundsen, EU-minister Elisabeth Aspaker og innvandringsminister Sylvi Listhaug orientere Stortingets Europautvalg om flyktningsituasjonen den 14. mars, påpeker Solberg.

«Møter i Europautvalget gir, som du vet, også mulighet for regjeringens representanter til å konsultere utvalget om regjeringens posisjoner i disse spørsmålene», skriver hun i brevet, som NTB har fått tilgang til.

En ny redegjørelse kan likevel bli aktuelt senere, tilføyer hun.

«Hvis det etter debatten om utenrikspolitisk redegjørelse og møtet i Stortingets Europautvalg fortsatt skulle være uavklarte spørsmål, er regjeringen åpen for å komme tilbake til spørsmålet om en redegjørelse».

Les også: Ap-lederen kritiserer regjeringens asylpolitikk