Frp kraftig tilbake på meningsmåling i Oslo

Frps førstekandidat i Oslo, Carl I. Hagen, er ikke fornøyd med at partiet mister oppslutning. I en ny meningsmåling får partiet en oppslutning på kun 5,4 prosent, noe som er en nedgang på 3,5 prosentpoeng siden juni. Les mer Lukk

Fremskrittspartiets oppslutning i Oslo har gått tilbake med 3,5 prosentpoeng siden juni, viser en ny meningsmåling.

Partiet får en oppslutning på bare 5,4 prosent i hovedstaden, viser undersøkelsen som er gjennomført av Ipsos MMI på vegne av Dagbladet.

– Jeg er litt overrasket, ja. Men det betyr at vi har en jobb å gjøre de neste ukene, sier Frps førstekandidat i Oslo, Carl I. Hagen.

Høyre får en oppslutning på 32,1 prosent (uendret), tett etterfulgt av Arbeiderpartiet med 31,2 prosent (+1,0). Dersom målingen hadde vært valgresultat, ville begge partiene fått 19 representanter i Oslo bystyre.

Les også: Ap kraftig tilbake på fersk måling

Samlet sett ville venstresiden – Ap, SV og Rødt – fått 26 mandater, noe som er ett mandat mindre enn det høyresiden – Høyre, Frp, Venstre og KrF – ville fått. KrF har imidlertid avvist muligheten for samarbeid med Frp.

Målingen viser også at Miljøpartiet De Grønne (MDG) får en oppslutning på 10,9 prosent (+3,6), noe som gir partiet status som vippeparti. Oppslutningen til de øvrige partiene er som følger: SV 6,0 (+0,4), Venstre 5,9 (+1,1), Rødt 4,8 (-1,7), KrF 2,7 (+0,6) og Sp 0,5 (-0,6).

Feilmarginen på målingen er på inntil 3,3 prosentpoeng.