Flere tusen personer slo ring om Kjeller flyplass

Rundt 2.000 støttespillere slo ring om Kjeller flyplass under en markering søndag. Foto: Vidar Sandnes / Kjeller Flyhistoriske Kulturpark / NTB Les mer Lukk

Kjeller flyplass i Lillestrøm er truet av nedleggelse. Søndag slo rundt 2.000 personer ring om Norges eldste militære flyplass.

Søndag ble flyplassen ble stengt for flytrafikk mens de frammøtte trakk ut på rullebanen for å slå ring om flyplassen.

– Dette er en tydelig melding til politikerne som skal avgjøre saken senere i høst. Folk vil at Kjeller flyplass skal bevares, sier Finn Terje Skyrud, leder for Kjeller Flyhistoriske Kulturpark, i en pressemelding.

Forsvaret har i dag flere avdelinger på Kjeller flyplass, men de skal flytte fra flyplassen i 2026, og tomtene skal etter hvert selges, skriver MittLillestrøm. I november skal kommunestyret i Lillestrøm ta stilling til spørsmålet om Kjeller flyplass sin framtid.

En fersk undersøkelse viser at 66,3 prosent i kommunen mener den flyhistoriske og veteranrelaterte flyaktiviteten bør videreføres når Forsvarets virksomhet på Kjeller avvikles innen 2026.

– I stedet for å tette igjen hele området med boligblokker og store næringslokaler, bør politikerne i Lillestrøm heller legge til rette for å gjøre Kjeller til en verdensunik attraksjon som kombinerer ny teknologi, transport og viktig kulturhistorie, sier John Eirik Laupsa, generalsekretær i Norges Luftsportforbund.