Testsenter i Bergen stengt etter stor pågang

En sykepleier utfører en coronatest ved Spelhaugen teststasjon i Fyllingdalen. Akrivfoto: Marit Hommedal / NTB Les mer Lukk

Politiet rykket til teststasjonen på Spelhaugen i Bergen søndag etter meldinger om trafikkaos og stor pågang. I 13-tiden ble teststasjonen stengt.

De som ikke allerede hadde kjørt inn på parkeringsplassen da teststasjonen stengte, ble møtt av et skilt som ba dem prøve igjen i morgen, skriver Bergens Tidende.

Søndag formiddag rykket politiet ut til Spelhaugen etter meldinger om trafikkaos.

– Det har vært tjåka fullt. Køen sto 300–400 meter fra selve teststasjonen. Politiet var der et kvarters tid og hjalp med trafikkavviklingen, sa operasjonsleder Knut Dahl-Michelsen i Vest politidistrikt om situasjonen.

Samtidig meldte Bergen kommune søndag om 357 nye smittetilfeller av coronaviruset i byen. Det er betydelig lavere enn lørdag, da det ble meldt om 897 nye smittede foregående døgn.

– De siste sju dagene er det i snitt registrert 659 coronatilfeller per dag mens tilsvarende antall for sju dager siden var 383. Det betyr en smitteøkning på 72 prosent siste uken, sier assisterende smittevernoverlege Kjell Haug i en pressemelding.