Sørvær i Finnmark uten nett på tredje døgnet

Folk fra Sørvær fikk ikke ringt slekt og venner i jula. Les mer Lukk

De 150 innbyggerne i Sørvær i Hasvik kommune i Vest-Finnmark mangler både internett og mobil. Det har de gjort siden lille julaften.

Årsaken er at dårlig vær har ødelagt en fiberkabel. Så langt har det ikke vært mulig å sende reparatører ut til Sørøya, men Telenor opplyser til VG at de har håp om å få gjort det søndag. Hammerfest energi bekrefter dette lørdag kveld.

– Våre montører blir sendt ut fra Hammerfest i morgen tidlig 26.12.21, og vi forventer at de vil være på stedet ca. klokken 11:00 for å fortsette feilrettingen, skriver selskapet på sine nettsider.

Ifølge ordfører Eva Husby i Hasvik er ikke folk så engstelige på grunn av den manglende dekningen.

– Men veldig mange jeg har snakket med, forteller at det var trist å ikke kunne ringe hjem til sine kjære rundt om i landet på julaften, sier Husby til avisa etter å ha besøkt bygda.

Det står en redningsskøyte permanent i Sørvær, derfor har kommunen kommet fram til at de ikke setter inn kriseberedskap.

– Mannskapet takker for tilliten og sier de har godt samarbeid med andre nødetater på øya, og at de er i daglig kontakt med lokalt politi om situasjonen, tvitrer Redningsselskapet.

Skipsfører Jahn Andre Loenget på Redningsskøyta Gjert Wilhelmsen bekrefter at de har høy beredskap i forbindelse med at Sørvær-samfunnet er uten mobildekning og nett på tredje døgnet.

– Situasjonen er utfordrende, men vi klarer oss fordi VHF-radioen fungerer, sier han.