Stortinget velger ny president torsdag

Masud Gharahkhani (39) er innstilt av Arbeiderpartiet som ny stortingspresident. Les mer Lukk

Torsdag skal Stortinget formelt velge hvem som blir ny stortingspresident, opplyser Arbeiderpartiets kandidat Masud Gharahkhani.

– Det er Stortinget som til slutt velger sin president. Valget finner sted i morgen, sa han da han møtte pressen i Vandrehallen på Stortinget onsdag formiddag.

Kort tid tidligere hadde Arbeiderpartiet kunngjort at de ønsker Gharahkhani som ny president etter at Eva Kristin Hansen trakk seg fra stillingen.

– Det er triste omstendigheter rundt dette valget av ny stortingspresident. Stortingsarbeidet skal handle om å løse folks hverdagsutfordringer, ikke om rot eller kaos i representantenes ordninger, sa han.

Ap-politikeren benyttet anledningen til å trekke fram noe han syns er flott med det norske demokratiet – at avstanden mellom politikerne og folket er kort.

– Vi deltar på fotballtrening med ungene våre og vi handler på nærbutikken. I dette bildet er det en viktig oppgave for presidentskapet å legge til rette for at alle folkevalgte får gode forutsetninger for å bli en del av fellesskapet her på stortinget. Det er viktig for demokratiet.