NRKs Kjartan Trana (53) er død

Kjartan Trana (1967-2021).
Var åpen om hjernekreften.

– Jeg vet ikke hvor lenge svulsten i hodet er slått tilbake. Om det er en måned, ett år, eller to år, er umulig å si. Det er ingen som klarer å se det, har jeg forstått, sier Kjartan Trana til Journalisten i mai i fjor.

Det hadde da gått gått tre måneder siden han ikke husket navnet på sine nærmeste, eller klarte å skrive eller snakke. Han dro tilbake på jobb som journalist i NRK Trøndelag, selv om han visste at han skal dø av hjernesvulsten som har tatt plass i hodet hans.

– Godt menneske

Mandag gikk den mangeårige NRK-journalisten bort, bekrefter arbeidsgiveren. Han ble 53 år gammel.

– Kjartan var et godt menneske, en dyktig journalist og en svært avholdt kollega som vil bli sterkt savnet. Våre tanker går til Kjartans etterlatte i denne tunge tida, sier Joar Elgåen, distriktsredaktør i NRK Trøndelag til Medier24.

25 år i NRK

Trana kom fra Namsos og omtales som en svært respektert journalist og reporter med høy kompetanse innen natur- og miljøjournalistikk, skriver Medier 24.

Han har fotografert og produsert en rekke programmer som Ut i Naturen, Brennpunkt, Faktor og mange flere, og har også jobbet for Dagsrevyen og som programleder for Norge Rundt, i tillegg til å jobbe i NRK Trøndelag, siden han kom til statskanalen i 1995.