Coronautbrudd på Hurtigruten

Ekspedisjonsskipet Roald Amundsen ved kai i Tromsø før jomfruturen i fjor.  Les mer Lukk

To besetningsmedlemmer fra Hurtigruten-skipet Roald Amundsen er innlagt på sykehus i Tromsø med påvist coronasmitte. Resten av mannskapet testes.

Skipet skulle seilt til Svalbard fredag ettermiddag. Dette cruiset blir avlyst, ifølge en pressemelding fra Hurtigruten.

De to ansatte ble isolert for flere dager siden på grunn av annen sykdom, uten symptomer på covid-19. Da skipet ankom Tromsø natt til fredag, ble likevel begge rutinemessig testet.

– Sikkerheten til våre gjester og ansatte er Hurtigrutens viktigste prioritet. Vi har god og løpende kontakt med Folkehelseinstituttet (FHI), Tromsø kommune, UNN og andre ressurser både lokalt og nasjonalt, sier kommunikasjonssjef Rune Thomas Ege i Hurtigruten.

Resten skal testes

Det er ingen passasjerer om bord. Skipet er isolert, og alle de 160 besetningsmedlemmene vil bli testet.

– Vi tar også kontakt med alle gjester som var om bord på skipets siste seilinger for å gi dem informasjon og videreformidle myndighetenes råd, sier Ege.

Ifølge Nordlys forlot skipet Tromsø 17. juli, og det har vært på Svalbard. Hurtigruten opplyser at den neste reisen med skipet er ikke planlagt før i begynnelsen av september.

Første coronapasienter på nesten to måneder

Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) bekrefter at to pasienter er innlagt med covid-19-smittet.

– De to er utenlandske statsborgere og til daglig mannskap på Roald Amundsen eid av Hurtigruten Group. Skipet ligger for tiden ved kai i Tromsø, skriver kommunikasjonsrådgiver Per-Christian Johansen i en pressemelding.

Av hensyn til personvern gir ikke sykehuset ytterligere informasjon om pasientenes tilstand eller identitet.

Dette er UNN Tromsøs første innlagte coronapasienter siden 5. juni.