Dette skjedde i natt

Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

Demonstrasjoner over hele USA etter politivold

Protester pågår over hele USA etter at en ubevæpnet svart mann døde etter en voldsom pågripelse i Minneapolis i forrige uke.

Det hvite hus måtte stenges av, CNNs hovedkvarters inngangsparti er vandalisert og politiet angripes i flere storbyer. Det er meldt om demonstrasjoner blant annet i Washington, California, Georgia, Kentucky, New York og Wisconsin.

Demonstrantene bryter portforbud i Minneapolis

Innbyggerne i Minneapolis ignorerte fredag ordfører Jacob Freys portforbud. Samtidig som portforbudet trådte i kraft klokka 20 marsjerte tusenvis i gatene. De omringet en politistasjon i byen mens de sang og krevde at politiet må stå til ansvar og ropte «Si navnet hans: George Floyd!".

Dødsfallet til afroamerikanske George Floyd i Minneapolis har ført til omfattende demonstrasjoner i delstaten Minnesota og i flere andre amerikanske delstater og byer.

Flere covid-dødsfall i Brasil enn i Spania

Fredag passerte Brasil Spania i antall registrerte dødsfall hos personer med diagnosen covid-19. Det er nesten 28.000 koronadødsfall i Brasil nå.

Kun USA, Storbritannia, Italia og Frankrike har registrert flere dødsfall relatert til koronaviruset. Det er trolig ikke lenge før Brasil passerer Frankrike også.

Tung dag i Hongkong etter Trumps tiltak mot Kina

Det amerikanske handelskammeret i Hongkong kaller det «en trist dag» lørdag etter at Donald Trump fredag kunngjorde tiltak rettet mot Kina og at USA trekker seg fra WHO.

– Dette er et følelsesladet øyeblikk for amerikanere i Hongkong, og det vil ta selskaper og familier en stund å ta konsekvensene inn over seg, sa AmCham-president Tara Joseph i en uttalelse, ifølge Reuters.

Muslimsk fredagsbønn i Hagia Sofia

Fredag ble museet Hagia Sofia i Istanbul, som tidligere har vært både katedral og moské, benyttet til muslimsk bønn i anledningen markeringen av årsdagen for Det osmanske rikets erobring av Konstantinopel.

Bruken av Hagia Sofia har vært svært omdiskutert i Tyrkia. Blant annet tok president Recep Tayyip Erdogan i et TV-intervju i fjor til orde for å endre statusen til bygget til moské.

Mann omkom i MC-ulykke i Skien

En motorsyklist i 60-årene er død etter å ha blitt funnet av en forbipasserende etter en utforkjøring i Skien fredag kveld. Ulykken skjedde i en 70- eller 80-sone i Gjærumveien og ble meldt ved 21-tiden.

Det var ingen vitner til ulykken, men åstedet skal undersøkes av politiets krimteknikere og statens ulykkesgruppe.

Mann funnet død i Rauma

En eldre mann ble natt til lørdag funnet død etter en leteaksjon i Rauma i Møre og Romsdal. Politiet antar det er snakk om en ulykke.

Politiet meldte om leteaksjonen omtrent en halvtime over midnatt. Mannen var savnet i området Mittet. Rundt en time senere meldte Møre og Romsdal politidistrikt på Twitter at mannen var funnet omkommet.