Dette skjer i dag

Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix Les mer Lukk

Dette er blant de ventede hendelsene lørdag 28. mars.

Forhandlingene om regjeringens tredje krisepakke

Partiene på Stortinget behandler i helgen regjeringens forslag til en tredje krisepakke for å møte konsekvensene av koronautbruddet.

Pakken inneholder både direkte støttemidler til kriserammede bedrifter og ulike støttetiltak for mennesker som er permittert. En innstilling skal behandles i Stortinget tirsdag.

Togforbud oppheves i Wuhan

Det blir ikke lenger forbudt for tog å stoppe i den kinesiske millionbyen Wuhan, der koronaviruset først ble påvist i desember. Siden januar har det vært inn- og utreiseforbud i byen, men fra lørdag er forbudet delvis hevet.

Beboere som ble stengt ute da isolasjonen ble innført, får nå reise inn, men ingen får ennå reise ut.

Earth Hour markeres

Millioner av mennesker og minnesmerker verden rundt slukker lyset i én time i en årlig symbolsk markering for klimaet. I år stiller også Greta Thunberg i spissen for markeringen som starter klokka 20.30 i Norge.

WWFs Earth Hour har spredt seg til å bli en global markering fra den første fant sted i Sydney i 2007. I Norge har markeringen vært holdt hvert år siden 2009.

Klokken stilles til sommertid

Norge går fra normaltid til sommertid natt til søndag. Klokken stilles én time fram klokka 2. Sommertid gjelder normalt fra siste søndag i mars til klokka 3 siste søndag i oktober.

EU-kommisjonen la i 2018 fram forslag om å avvikle ordningen med å stille klokka fram og tilbake, men foreløpig har det ikke skjedd.