Dette skjer i dag

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Les mer Lukk

Dette er blant de ventede hendelsene fredag 19. juli.

Dom i Vinstra-saken

Dommen mot 17-åringen som er tiltalt for å ha drept en 16 år gammel jente på Vinstra i 2018, blir offentliggjort. Tiltalte har erkjent straffskyld.

Aktor har bedt om 12 års forvaring med minstetid på åtte år. Tilregnelighetsspørsmålet er helt sentralt i saken, og avgjør hvorvidt tiltalte kan straffes for drapet eller ikke.

Frist for iransk skip i Gibraltar

Tidsbegrensningen for arresten av det iranske oljeskipet i Gibraltar utløper. Storbritannia, som har arrestert skipet, har krevd garantier fra Iran om at skipet ikke skal dra videre til Syria med oljen for å løslate oljetankeren.

Iran mener USA står bak arrestasjonen av oljetankeren. USA har innført sanksjoner mot Iran med sikte på å ramme iransk oljeeksport.

Resultater fra LOs sommerpatrulje

I alt har sommerpatruljen besøkt 4.788 bedrifter landet over og snakket med sommervikarer og unge arbeidstakere. LO har funnet brudd på arbeidsmiljøbestemmelsene hos fire av ti bedrifter.

Merkel-pressekonferanse

Tysklands statsminister Angela Merkel holder sin årlige sommer-pressekonferanse.

Den siste tiden har hun ved tre tilfeller hatt skjelvetokter mens hun har deltatt på offentlige tilstelninger. Det har fått mange til å stille spørsmål om 64-åringens helsetilstand.