Dette skjer i dag

Foto: ANDERS WIKLUND / TT / NTB scanpix Les mer Lukk

Dette er blant de ventede hendelsene tirsdag 11. juni.

Ludvigsen-rettssak

Rettssaken mot tidligere statsråd og fylkesmann Svein Ludvigsen kommer opp for Nord-Troms tingrett og vil pågå fram til 25. juni.

Ludvigsen er tiltalt for å ha misbrukt sin stilling til å oppnå seksuell omgang overfor personer i en sårbar posisjon. Ludvigsens forsvarer er advokat Ellen Holager Andenæs og Kai Roger Vaag.

Orienterer om Linköping-eksplosjon

Det svenske politiet holder pressekonferanse klokka 13 om fredagens kraftige eksplosjon i Linköping. Eksplosjonen er en av de største i Sverige på 20 år.

Lørdag kveld meldte flere svenske medier at målet for eksplosjonen var en 29 år gammel mann som er medlem av MC-klubben No Surrender. Men det avviser klubbens leder Geofrey Kitutu.

Spillrettssak

Deler av den internasjonale pengespillindustrien har gått til sak mot staten for å få kjent det såkalte betalingsformidlingsforbudet ugyldig.

Det er betalingsselskapet Entercash og bransjeorganisasjonen European Gaming & Betting Association som har saksøkt staten ved Kulturdepartementet og Landbruks- og matdepartementet. Det er satt av fire dager til saken i Oslo tingrett.

Nedrustningskonferanse

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide deltar 11. juni på en konferanse om kjernefysisk nedrustning i Stockholm.

Sveriges utenriksminister Margot Wallström er vert for konferansen, som har som formål å øke oppmerksomheten om Ikkespredningsavtalen (NPT).

OECD-rapport

Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD) kommer tirsdag med nye tall på andel unge med høyere utdanning i Norge og andre land.

Fjorårets tall viste at det var mange nordmenn med høyere utdanning på bachelor-nivå eller lavere, men relativt få med mastergrad sammenlignet med Sverige og Finland.