Dette skjer i dag

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Les mer Lukk

Dette er blant de ventede hendelsene i mandag 18. mars.

Nye læreplaner

Kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner legger fram forslag til nye læreplaner i skolen. Pressekonferansen blir strømmet på regjeringen.no og Kunnskapsdepartementets facebookside.

Sanner har tidligere tatt til orde for styrket koding- og teknologiforståelse allerede fra barneskolealder.

Rettssak etter dobbeltdrap

Det er berammet rettssak mot den afghanske 18-åringen som er tiltalt for å ha drept Reza Alizada (17) og Nasratullah Hashimi (19) i Trondheim i september i fjor. Sør-Trøndelag tingrett har satt av åtte dager til saken.

Tiltalen omfatter også drapsforsøk på en tredje ung mann som klarte å flykte fra leiligheten i Prinsens gate i Trondheim 17. september i fjor.

Kronprinsen til Strasbourg

Europarådet ble etablert for 70 år siden og Den europeiske menneskerettighetsdomstolen (EMD) for 60 år siden. Kronprins Haakon besøker domstolen og Europarådet i Strasbourg mandag for å markere disse to jubileene.

Kronprins Haakon vil også ha samtaler med Europarådets generalsekretær Thorbjørn Jagland, med domstolspresidenten og med menneskerettskommissæren.

Utenriksministermøte

EU holder et utenriksministermøte i Brussel for deres medlemsland.

Utenriksministrene skal blant annet diskutere Kina, Jemen og Moldova og holde et eget lunsjmøte med Kinas utenriksminister Wang Yi.