Tysfjord-søstre anker søksmål mot kommunen

To søstre som tapte søksmålet de anla mot Tysfjord kommune for ikke å ha grepet inn mot omsorgssvikt, har anket saken til lagmannsretten.

Søstrenes anke er levert inn til Hålogaland lagmannsrett, melder NRK. De krevde 16 millioner kroner i erstatning av hjemkommunen. Selv om de tapte i tingretten, står de fast på at kommunen ikke grep inn mot omfattende omsorgssvikt.

– Vi vil få saken overprøvd av en høyere rettsinstans. Vi er uenig i tingrettens konklusjon. Tingretten ga også uttrykk for sterk tvil, og det er også flere mangler i tingrettens begrunnelse for sin konklusjon, sier søstrenes advokat, Sicilie Kanebog.

Kvinnene, som i dag er i 30-årene, vokste opp med en alenemor som slet psykisk, og fortalte i retten om en oppvekst preget av kaos, alkoholisme og overgrep. Overgrepene skal ha startet da jentene var i 3-4-årsalderen. Både barnevernet og politiet ble varslet om at jentene ble utsatt for overgrep.

Kommunens advokat mente barna ble fulgt opp på en forsvarlig måte, og at kommunen dermed ikke er erstatningsansvarlig. Ordfører Tor Asgeir Johansen (Ap) ønsker foreløpig ikke å kommentere anken.