Visumkrøll for Solvik-Olsen – slipper ikke inn i USA

Tidligere samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) er reiseklar og skulle ha dratt til USA for flere måneder siden. Visumkrøll har ført til utsettelser. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Les mer Lukk

Frp-nestleder Ketil Solvik-Olsen skulle etter planen ha flyttet til USA for «lenge siden», men visumproblemer har ført til utsettelser for familien.

Solvik-Olsen gikk av som samferdselsminister i slutten av august og meddelte at kona hadde fått jobb på et barnesykehus i Alabama i USA. Egentlig skulle familien dratt kort tid senere, men har støtt på utfordringer.

Vi venter fortsatt på visum til fruen. Det har tatt en del lenger tid enn vi trodde, fortalte Frp-profilen da han gjestet TV 2s USA-sending mandag kveld.

Familien leide ut huset sitt i Norge allerede for tre måneder siden, i tro om at de snart skulle sette seg på et fly over Atlanteren.

– Så nå har vi bodd i kjellerstuen til et vennepar, forteller Solvik-Olsen.

Det er konas visum som har latt vente på seg, mens resten av familien skal søke om å reise sammen med henne på ledsagervisum. Solvik-Olsen håper nå at saken løser seg i løpet av kort tid.

– Vi gleder oss til å reise over. Kona gleder seg veldig til å begynne å jobbe på dette sykehuset, og jeg skal også bli en god del av det amerikanske samfunnet. Ungene gleder seg til å starte på skole, sier han til TV 2.

Frp-profilen skal fortsette som nestleder i partiet mens han er i utlandet. Han har tidligere tilbrakt 4–5 år av livet sitt i USA.

Etter at Donald Trump tok over som president er visumreglene blitt strammet inn. Blant annet er det innført grundigere bakgrunnssjekk av folk som søker USA-visum.