Dette skjer i dag

Foto: Henrik Montgomery / TT / NTB scanpix Les mer Lukk

Dette er blant de ventede hendelsene mandag 24. september.

Sveriges Riksdag samles

Sveriges jakt på en ny regjering går inn i en ny fase når Riksdagen samles for første gang siden valget. Første post på programmet er at de folkevalgte i Riksdagen skal stemme fram en ny talsmann, posisjonen som tilsvarer vår stortingspresident. Det skjer klokken 11.

Høynivådelen av FNs hovedforsamling åpner

Denne uka møtes verdens statsledere i FN. Sett med norske øyne blir det spesielt viktig å styrke kandidaturet til FNs sikkerhetsråd.

Norge meldte sin interesse i sommer og håper på en plass i organisasjonens fremste utøvende organ i perioden 2021–22. Delegasjonen ledes av statsminister Erna Solberg.

Trumps nye Kina-toll trer i kraft

USAs president Donald Trumps nye toll på kinesiske varer verdt 200 milliarder dollar trer i kraft. Tollen er på 10 prosent.

Kina har varslet umiddelbare mottiltak, og lørdag avlyste landet handelssamtaler med USA som følge av den nye tollen.

Nytt fengslingsmøte i Jemtland-saken

Påtalemyndigheten har begjært fortsatt fengsling fram til 12. november for den siktede ektemannen i Janne Jemtland-saken. Fengslingsmøtet vil bli avgjort som kontorforretning klokken 12.

Ektemannen er siktet for å ha drept Jemtland og kastet henne i Glomma i Våler kommune i Hedmark.

Skjebnekamp for Lillestrøm

Lillestrøm har kniven på strupen når de tar imot Tromsø på Åråsen til den siste kampen i Eliteseriens runde 23. Med tap vil LSK måtte tette en luke på fire poeng opp til kvalifiseringsplass for å unngå direkte nedrykk.