4.000 fulgte NRK-journalistenes bryllupssending

Programleder Gry Blekastad Almås var kledd i en spesialdesignet streikekjole under den alternative bryllupssendingen til de streikende NRK-journalistene. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Les mer Lukk

Mens mange satt klistret til skjermen for å se Meghan Markle og prins Harry gi hverandre sitt ja, fulgte også noen med på sendingen til streikende NRK-ansatte.

Det var teamet som egentlig skulle dekket prinsebryllupet for NRK som sto bak den alternative sendingen , som ble ledet av Gry Blekastad Almås – pyntet i en streike-kjole med britiske flagg.

NRK hadde på forhånd besluttet å sende bildene fra bryllupet uten kommentarer. Den alternative sendingen ble spilt inn utenfor TV-huset på Marienlyst og gikk live på Facebook. Sendingen handlet mye om streiken og hvilke forberedelser som egentlig var lagt for bryllupssendingen.

– Vi gjør blant annet dette for å vise at det ikke er publikum vi er sinte på. Vi har så mange folk som har lyst til å gjøre det dere gjør nå, nemlig å vise at vi savner jobben vår. Og vi vet at folk savner oss, sa NRK-profil Jarle Roheim Håkonsen under sendingen.

Rundt klokka 17 lørdag ettermiddag hadde over 4.000 personer sett sendingen, som varte i en knapp halvtime.