Dette skjer i dag

Foto: Matt Dunham / AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Dette er blant de ventede hendelsene lørdag 19. mai.

Kongelig bryllup

Storbritannias prins Harry gifter seg med Meghan Markle. Vielsen i St.- George's-kapellet i Windsor Castle starter kl. 13 norsk tid. Markle blir fulgt opp midtgangen av sin kommende svigerfar prins Charles.

Ifølge myndighetene er det ventet så mange som 100.000 ivrige tilskuere i småbyen Windsor.

NRK-streiken fortsetter

Streiken i NRK fortsetter, og kanalen kutter lørdagens kongelige bryllup med en halv time i hver ende til totalt tre timer. Bildene fra Storbritannia vil ikke bli kommentert.

1.700 NRK-journalister streiker med krav om kompetanseløft, bedre behandling av tilkallingsvikarer og å minske lønnsgapet noe til journalister i de andre riksmediene.

Prisutdeling i Cannes

Det er duket for siste dag i Cannes, og filmfestivalen avsluttes med prisseremoni og utdeling av Gullpalmen.

Ingen norske filmer var tatt ut til å pryde årets Cannes-program. Det nærmeste vi kommer er den sørafrikansk-kenyanske «Rafiki» av Wanuri Kahiu, der norske Ape & Bjørn er medprodusent. Filmen deltar i UN Certain Regard-kategorien.

FA-cupfinale

Klokken 18.15 møtes Chelsea og Manchester United i finalen av den engelske FA-cupen. Flere medier tror dette kan være den siste kampen til Chelsea-sjef Antonio Conte. Chelsea er revansjesugne etter finaletapet for Arsenal i fjor, mens Manchester United vil ta rekord med 13 FA-cuptrofeer om de vinner.