Politijakt etter grovt tobakkstyveri på Romerike

Bilde fra overvåkingskamera av en grå Ford Transit varebil som forbindes med innbrudd og tyveri av tobakk fra et lager i Lillestrøm søndag formiddag. Foto: Politiet / NTB scanpix Les mer Lukk

To gjerningsmenn har stjålet store mengder tobakk fra et lager på Lillestrøm. Politiet leter etter bilen og ønsker tips. 

– Det kan være snakk om millionverdier som er borttatt, sier operasjonsleder Terje Skaftnes i Øst politidistrikt til NRK om søndagens innbrudd.

Tyveriet ble gjennomført ved et lager i Leiraveien i Lillestrøm, og politiet leter etter en grå kassebil av typen Ford Transit som har kjørt fra stedet. Ifølge Benno Graser, administrerende direktør i Engrospartner AS som driver bygget, skar tyvene seg inn i lageret.

Totalt skal de ha brukt rundt 10 minutter på innbruddet, oppgir Graser til NRK.

Overfor TV 2 sier politiet at de betegner tyveriet som grovt. De ønsker tips fra personer som har informasjon om bilen brukt i forbindelse med ranet.

– Vi har et registreringsnummer, men er usikre på om det er det som tilhører bilen. Det jobber krimvakta med å undersøke nå, sier operasjonsleder Tom Sandberg.