Rolig påskeutfart i sør – snøfylt i nord

På E6 over Kvænangsfjellet er det nå kolonnekjøring på grunn av uvær. Veien kan bli stengt på kort varsel. Foto: Webkamera / Statens vegvesen / NTB scanpix Les mer Lukk

Påskeutfarten onsdag foregikk uten store forsinkelser i Sør-Norge. Men i nord måtte flere veier stenges på grunn av rasfare. Og nå venter enda dårligere vær.

– Det er stedvis kø enkelte steder, men stort sett er det fin flyt. Trafikken er avtakende, og det blir nok ikke noe mer utover, sier trafikkoperatør John Slinning hos veitrafikksentralen region øst til NTB onsdag ettermiddag.

Region øst dekker fylkene Oslo, Akershus, Østfold, Hedmark og Oppland.

– Normalt sett fordeles påsketrafikken seg ganske greit ut over. Det var mange som dro palmehelgen, og det var også en del som dro tidlig på ettermiddagen onsdag, men nå ser det ut til at de fleste har kommet seg av gårde, sier Slinning.

Noe kø var det likevel. Vegtrafikksentralen region sør meldte om tett trafikk og stedvis saktegående kø på E16 mellom Sollihøgda og Hønefoss, og noe forsinkelser.

Vanskelige kjøreforhold i nord

Vegtrafikksentralen i region nord meldte om en del utfordringer grunnet rasfare og dårlig vær. I 16-tiden onsdag ble E6 over Kvænangsfjellet i Troms åpnet for kolonnekjøring etter å ha vært stengt i flere timer.

Meteorologisk institutt meldte onsdag ettermiddag om at det er ventet vanskelige kjøreforhold i Nord-Troms og Vest-Finnmark som følge av været.

– Det er vanskelig å forutsi hvordan det vil bli videre. Det er meldt dårligere vær utover kvelden og natten, så vi følger nøye med, sier trafikkoperatør Helge Tømmervik.

Han ba trafikantene forberede seg når skal ut på veiene onsdag og torsdag.

– Det er en del veier i Nord-Troms og de kystnære strøkene i Finnmark som er stengt på grunn av ras, blant annet E69, så det er viktig at trafikantene følger med på trafikkmeldingene og spiller på lag med været, sier Tømmervik.

De andre veitrafikksentralene hadde ikke meldinger om store avvik i trafikken.

Mest trafikk på hjemfarten

Mange benytter påsken til å dra til fjells, besøke familie eller til å dra på handletur til Sverige.

Ifølge Vegdirektoratet dobler og tredobler trafikken seg på mange strekninger i utfarten i palmehelgen og i hjemfarten fra påskeferie.

– Inn og ut av de store byene, i turistområdene og på strekninger mot Sverige ser vi en økning på mange tusen biler om dagen. Palmehelgen og hjemfarten etter påske er noen av de aller mest trafikktette dagene i løpet av året, sier avdelingsdirektør Guro Ranes i Vegdirektoratet.