Trollpikken i Eigersund er knekt

Steinformasjonen Trollpikken i Rogaland slik den så ut i all sin prakt før den ble knekt. Les mer Lukk

Steinformasjonen Trollpikken i Eigersund kommune er knekt. Trolig dreier det seg om hærverk. Nå er planen å få den opp og stå igjen.

Ifølge Dalane Tidende var det turgåere som lørdag morgen oppdaget at landemerket var knekt. Det er funnet borehull i steinen.

– Dette er hærverk. Det er det ingen tvil om, sier Olav Magne Egebakken, en av turgåerne.

Kan trolig fikses

Ifølge Stavanger Aftenblad er planen å få steinformasjonen på plass igjen. Kjetil Berntsen, som har tatt initiativ til å gjøre den til en turistattraksjon, har fått en henvendelse fra Pål Thjømøe i Magma geopark. Thjømøe mener det er mulig å få steinen på plass igjen.

– Han har bestilt en entreprenør som kommer for å se på dette på mandag. Han mener det skal gå fint å få pikken på plass igjen, sier Bentsen.

Les også: Håper den struttende Trollpikken skal bli turistmagnet

Trollpikken ligger mellom Kjervall og Veshovda i Eigersund kommune. Stedet er 20–25 minutters gange fra vei. Håpet har vært at den skal ha potensial til å bli en attraksjon på høyde med Preikestolen og Trolltunga.

NHO-besøk tidligere i uka

Administrerende direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv besøkte Trollpikken tidligere i uka, skriver VG.

– Endelig hadde man funnet en verdifull lokal reiselivsattraksjon, med stor verdi for grunneier, skriver hun i en SMS til avisa.

Kristin Krohn Devold tror det kan dreie seg om "fyllerør av overmodige gutter på nattetid" og synes det er trist.