Aktivister varsler demonstrasjon mot Oslo-moské

Her utenfor Norges største moské, Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat på Grønland, er det varslet en demonstrasjon mot støtte til blasfemi lørdag. Les mer Lukk

Sekulære norske muslimer skal lørdag demonstrere utenfor en moské i Oslo mot islamsk støtte til pakistanske blasfemilover.

Det er organisasjonen Senter for Sekulær Integrering (SSI) som har tatt initiativ til en markering ved moskeen Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat på Grønland i Oslo lørdag, skriver Dagen.

Bakgrunnen for kritikken mot moskeen er at imamen, Nehmat Ali Shah, to ganger i 2016 demonstrerte til støtte for Mumtaz Qadri, som hadde blitt henrettet for drapet på guvernøren Salman Taseer som var kritisk til blasfemilovene i landet. Imamen hevdet etterpå overfor Aftenposten at han bare demonstrerte mot at Qadri ble henrettet.

Imam Nehmat Ali Shah i Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat har fått kraftig kritikk for å ha vist støtte til en henrettet attentatmann i Pakistan, og flere har krevd imamens avgang. Les mer Lukk

Ifølge Dagen er det første gang det arrangeres en demonstrasjon foran en moské i Norge.

– Vi er opptatt av å skape tilhørighet til liberale verdier og motvirke fremmedgjøring til vestlige samfunn, sier initiativtaker Shakeel Rehman i SSI til den kristne avisen.

Han sier de reagerer vi på holdningene til imamen i Ahl-e Sunnat-moskeen.

– Han er med på å skape radikalisering ved å støtte drapsmenn av påståtte blasfemikere, sier han.

Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat-moskeen har ikke svart på henvendelsene fra Dagen.

Aktuelt:

Vil etablere feministmoské i Oslo

Midt i Oslo vender alt mot Mekka