Søstrene: – Samtalen styrket vår tro på at broren vår er i live

Stig Ingar Evje har vært borte i litt over to uker, uten konkrete spor om hvor han kan være. Politiet går nå ut med nye opplysninger om mannen. Foto: Politiet Les mer Lukk

Familien til Stig Ingar Evje (45) har ikke gitt opp håpet om å finne han igjen.

Savnede Stig Ingar Evje forlot hytta på Sjusjøen tidlig onsdag 3. mai, og har siden vært sporløst forsvunnet.

Til Hamar Arbeiderblad sier søstrene til 45-åringen, Janne og Tone Evje, at de har vært i møter med politiet.

– Siste observasjon av det som kan ha vært Stig Ingar, ble gjort 3. juni. Vi blir selvsagt urolige fordi det er mange dager siden siste observasjon, men vi prøver å holde motet oppe. Tirsdag hadde vi en fin samtale med politiet i Gjøvik. Vi pårørende har et behov for å reise opp hit for å se området. Og vi er blitt veldig godt mottatt her oppe, forteller Janne Evje.

Les også:Politiet med nye opplysninger om savnede Stig (45)

Troen er styrket

Hun forteller at broren, som har bakgrunn fra Forsvaret, er trent for å oppholde seg i naturen uten tilgang på mat.

Siden forsvinningen har fire personer hevdet å ha sett savnede.

– Ja, vi har snakket med en av dem som mener å ha sett Stig Ingar. Denne samtalen styrket vår tro på at broren vår er i live, sier hun til Hamar Arbeiderblad.

De siste ukene skal 45-åringen ha blitt observert ved minst to anledninger i området Spåtind som ligger midt i mellom Lillehammer i øst og Fagernes i vest. Fjellet har en høyde på 1.414 meter over havet.

Les også:Gjenopptar letingen etter savnede Stig (45)

Skjuler seg

Politiet bekrefter at Evje – rett før han forsvant - var sliten og sykmeldt én uke. Da 45-åringen forsvant var han ikledd mørkgrå vindstopper-jakke, svart friluftbukse og fjellsko/vintersko.

– Kommer noen i kontakt med en person de mener er savnede ønsker vi at de snakker med ham. På den måten kan vi få en sikker identifikasjon. Ser noen en mann som prøver å skjule seg, ber vi om at de tar kontakt med politiet for at vi kan sjekke dette ut nærmere, har lensmann i Ringerike, Terje Krogstad, sagt til ABC Nyheter.

Ingen elektriske spor

Evje la igjen både mobiltelefon og lommebok på hytta da han forsvant, og det har derfor ikke vært mulig å lokalisere ham ved hjelp av elektroniske spor.

Politiet har sammen med frivillige organisasjoner og Forsvaret tidligere søkt i nærområdene i Ringsakerfjellet uten at savnede ble funnet.

I tillegg har venner og bekjente av 45-åringen gjennomført en privat leteaksjon i området.