For siste gang skriker barna seg gjennom Kåres hus

Your browser doesn't support HTML5 video.

For siste gang skriker barna seg gjennom Kåres hus Les mer Lukk

Etter 14 år med skremmende moro for barna i nabolaget, var det mandag duket for siste halloween-feiring i Oslos kanskje skumleste hus.

– Det tar rett og slett for mye tid. Det er blitt for stort, og da er det på tide å kutte når man er på topp. Nå må jeg gi meg og frigjøre litt plass i boden og garasjen, sier Kåre Mortensen, mannen bak et av Oslos kanskje mest kjente «halloween-hus».

I 14 år har Mortensen vært beryktet for labyrinten han hvert år har bygd større og skumlere utenfor huset sitt.

«Årets show»

Kåre Mortensen har laget halloween for barna i mer enn 14 år. Les mer Lukk

Det var imidlertid mange barn som fikk med seg det Mortensen selv kaller «årets show», som han har brukt fem uker på å montere, og flere måneder på å planlegge. I år var også to skuespillere leid inn for å skape ekstra god halloween-stemning i labyrinten.

I løpet av kvelden har flere naboer kommet innom for å takke for mange år med mye moro for barna i nabolaget.

Les også: Nordmenn bruker 285 millioner på årets Halloween-feiring

Travel kveld for politiet

Det har gått rolig for seg på Nordberg, men politiet rundt omkring i landet har hatt langt fra en stille kveld. Politiet ba om at de som går «knask eller knep»-runder på halloween var forsiktige når de skulle ferdes langs trafikkerte veier i høstmørket. Rundt omkring i landet kom det også flere meldinger om «knep» som gikk litt for langt.

I Porsgrunn kom det meldinger om ungdommer som kastet seg foran biler, mens i Sør-Trøndelag melder politiet om at et tolv år gammelt barn ble skremt av en klovn med balltre utenfor en bolig.

Les også: Englands mest hjemsøkte landsby forbereder seg på Halloween

(Artikkelen fortsetter under)

SE VIDEO: Slik så Kåre Mortensens labyrint ut i 2014:

Your browser doesn't support HTML5 video.

Er dette Norges skumleste hus?

Bilnøkler i stedet for godteri

Også i Agder var det flere hendelser på halloween-kvelden.

– Da tikker det inn halloween-meldinger til politiet. Maskekledde folk som skyter med paintball og kaster stein på busser. Setter fyr på småting og sikter på politiet med softgun. Det er for å si det forsiktig ikke særlig bra, skriver politiet i Agder på Twitter.

I Stavanger var en kvinne hakket for gavmild da hun skulle dele ut godteri til utkledde barn. Ved et uhell ga hun ungene bilnøklene sine i stedet for godteri, men politiet forteller at hun håper å få dem igjen, og oppfordrer godhjertede halloween-barn om å levere dem tilbake.

SE VIDEO: Her har ingen fått overnatte på 68 år:

Your browser doesn't support HTML5 video.

Nå kan du tilbringe Halloween i Draculas slott Les mer Lukk