Søppelhenting i fem byer truet av streik

Henting av husholdningsavfall i fem byer vil bli rammet dersom det blir søppelstreik fra midnatt natt til søndag. Foto: Berit Roald (NTB scanpix) Les mer Lukk

Søppeltømming flere steder i landet vil bli rammet dersom meklingen mellom transportarbeiderne og NHO Transport ikke fører frem innen midnatt natt til søndag.

Norsk Transportarbeiderforbund sitter lørdag kveld i mekling med NHO Transport hos Riksmekleren. Forbundet har varslet at 50 medlemmer i Bergen, Stavanger, Sarpsborg, Stord, Godvik og Stokke legger ned arbeidet fra mandag morgen dersom meklingen ikke fører frem innen fristen, som er ved midnatt natt til søndag.

Ifølge forbundet vil en streik påvirke innhenting og levering av både husholdningsavfall og avfall fra bygg og anleggsnæringen.

I de ordinære forhandlingene mellom Transportarbeiderforbundet og NHO Transport var økning av minstelønna et sentralt punkt som førte til at forhandlingene brøt sammen tidligere i sommer.

– Minstelønn er et viktig verktøy for å unngå sosial dumping i bransjen og for å styrke ansattes generelle lønnsnivå, sier forhandlingsleder Ole Einar Adamsrød i Transportarbeiderforbundet.

Følgende virksomheter vil bli berørt av en eventuell streik:

  • Østfold: Norsk Gjenvinning – Gjenvinning og Norsk Gjenvinning – Renovasjon i Sarpsborg.
  • Vestlandet: Norsk Gjenvinning – Gjenvinning i Bergen, Ragn Sells avdeling Sunnhordland, Vitek Miljø.
  • Rogaland: Norsk Gjenvinning avdeling Stavanger.
  • Vestfold/Telemark: Ragn Sells avdeling Borgeskogen.

Bakgrunn: Det kan bli søppel-streik til helgen