Hotelleier melder seg ut av NHO

Stiftelsen Anker STI melder seg ut av NHO Reiseliv som følge av hotellstreiken. Riksmekleren har innkalt partene til møte førstkommende tirsdag for å se om det er åpning for å få avsluttet konflikten. – Vi ser at underveis i konflikten har det vært meningsforskjeller mellom kjedene og de andre bedriftene. Det er en utfordring for NHO internt, å forene store og små, bygd og by, sier forbundssekretær Clas Delp (bildet) i Fellesforbundet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Les mer Lukk

Hotelleier Anker STI melder seg ut av NHO Reiseliv som følge av hotellstreiken.

– Det er noe riv ruskende galt når det ble streik i år. Vi har et godt forhold til våre ansatte. Vi har ikke tid eller råd til å være i konflikt så mye, sier konsernsjef Per Carlenius i Stiftelsen Anker Studentboliger og Hotel (Anker STI) til Klassekampen.

Anker er en stiftelse som driver studentboliger og hoteller i Oslo-området. Hotelldriften er med på å finansiere driften av studentboligene.

– Streiken koster oss 200.000 kroner i likvider hver dag. Vi blør ordentlig. De som betaler for dette, er studentene våre, sier Carlenius.

Anker er med i NHO Reiseliv, og de ansatte er fagorganiserte i Fellesforbundet. Dermed ble de også tatt ut i streik i slutten av april.

– Det er synd at de melder seg ut, men jeg tror de gjør det på uriktig grunnlag, sier forhandlingsleder for NHO Reiseliv, Jostein Hansen til avisen.