Gutt (16) omkom i trafikkulykke på E6

Natt til søndag ble en 16-åring påkjørt og drept da han gikk ut av bilen han var passasjer i, etter å ha stoppet ved en annen bil som hadde kjørt av veien. Les mer Lukk

En mann er siktet etter at en 16 år gammel gutt omkom i en ulykke på E6 ved Kløfta i Akershus natt til søndag. Gutten ble påkjørt da han prøvde å hjelpe føreren av en annen bil som hadde kjørt av veien.

Øst politidistrikt sier det var den 16 år gamle Tom Pettersen fra Flateby i Enebakk kommune som omkom etter å ha blitt påkjørt ved E6 i Ullensaker lørdag kveld.

Ifølge politiet startet ulykken med en utforkjøring klokken 23.30, hvor føreren selv ringte til politiet og fortalte at han var uskadd.

– Slik det ser ut nå har en mann – som satt i en bil som stoppet for å hjelpe en bil som allerede sto i grøfta – blitt påkjørt og drept av en tredje bil, sier operasjonsleder Thorleif Skovereng i Øst politidistrikt til Romerikes Blad.

Føreren av den tredje bilen, en mann i 20-årene fra Oslo, er siktet for uaktsomt drap.

Krimteknikere har natt til søndag vært på ulykkesstedet og gjort undersøkelser, og det pågår avhør av vitner og siktede for å klarlegge hva som har skjedd. Etterforskningen ledes av Ullensaker lensmannskontor.