Northug på sprintjakt i Kuusamo

Petter Northug er en het kandidat på lørdagens sprint under verdenscupåpningen i Ruka. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix) Les mer Lukk

Det er liten tvil om hvem det er knyttet størst interesse rundt foran helgens verdenscupstart i langrenn i finske Kuusamo. Svaret er Petter Northug.

Der er det sprint klassisk lørdag og 15 kilometer klassisk søndag på programmet for mennene.

Et tjuetalls journalister fra Norge, Sverige og Finland omkranset den norske smørebussen oppe ved stadion ved Ruka i morgentimene fredag.

Der var Petter Northug et naturlig innslag for første gang denne sesongen, siden representasjonsavtalen med Norges Skiforbund ble gjeldende sist mandag. Denne helgen er nordtrønderen landslagsløper, og ikke en del av sitt privatlag slik tilfellet var på Beitostølen sist helg.

Les også: Northug-leiren taus om soningsalternativer

Taus

Selv om det var varslet på forhånd at Northug ikke ville gi intervjuer før etter lørdagens renn, var det han som enkelte håpet ville si noen ord likevel.

Northug var som alltid en av de siste som stakk ut på treningsturen i løypene. Han var også en av de siste som kom inn igjen etter én og en halv time i sporet. Han stakk ut sammen med landslagssjef Vidar Løfshus, men kom inn igjen alene.

Expressens Tomas Pettersson er kanskje den svenske journalisten som kjenner Northug best. Han lyktes heller ikke i å få 28-åringen i tale i vinterlandskapet i Lappland.

– Det er bra dramaturgi rundt Petter foran denne sesongen, selv om det har handlet om alt annet enn ski. Interessen er like stor som før, selv om den bygd opp på et annet vis. Dessuten er det snart et VM i Sverige. Det gjør at vi holder et ekstra øye med «fienden». Og så er vi alle selvsagt nysgjerrig på om farten hans fortsatt holder i sporet, sa Expressen langrennsmann til NTB.

Les også: Northug fikk plass i overraskende uttak

Like stor

Gro Eide, mediesjef for langrenn i Norges Skiforbund, sier det er hyggelig med stor interesse for Northug og norsk langrenn.

– Jeg har vært med i bare ett år rundt landslaget, og interessen i år er like stor som sist sesong. Vi har egentlig ikke fått så mange henvendelser rundt Petter, men det skyldes nok at de fleste har fått med seg at vi ikke har noe pressetreff her. Petter vil først snakke i pressesonen etter rennene, sa Eide.

Petter Northug er kanskje den mest kjente nordmannen som har utstyrsavtale med Fischer, men har var ikke med på skiprodusentens pressetreff i mediesenteret i Ruka fredag ettermiddag. Der var Marit Bjørgen, Therese Johaug og Martin Johnsrud Sundby norske langrennsrepresentanter. Dessuten stilte også den regjerende OL-mesteren i kombinert fra Sotsji sist vinter, trønderen Jørgen Graabak.

Les også: Spurten klaffet 100 prosent for Northug

NB: Petter Northug ble nummer tre under den nasjonale langrennsåpningen på 15 kilometer klassisk på Beitostølen for én uke siden. To dager senere vant han den klassiske sprinten samme sted.

Det gjenstår å se om det kan bli nye pallplasser på ham denne helgen.