Thorkildsen må operere hoften

SKADE: Andreas Thorkildsen brøt spydkonkurransen under Bislett Games i juni i år. Nå har han bestemt seg for å avslutte sesongen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Les mer Lukk

Andreas Thorkildsen må operere for å bli kvitt hofteskaden sin. Dermed mister spydkasteren trolig hele 2015-sesongen.

Thorkildsen avsluttet sesongen allerede i juli og sto over årets EM i Zürich. Den dobbelte OL-mesteren har slitt med en skade i hofteleddets menisk.

– Jeg er veldig glad for at han har funnet problemet, og at han kan løse det så raskt som mulig. Da tror jeg vi får se Andreas komme tilbake på det nivået vi har sett tidligere, sier sportssjef Ronny Nilsen i Norges Friidrettsforbund til NTB.

Under pari

Thorkildsens lengste kast i 2014 var på 80,79 meter under Diamond League-stevnet i Paris i juli. Hans personlige rekord er på 91,59.

– Jeg har vært plaget av skaden såpass lenge at det oppleves greit at det nå foreligger en diagnose og en plan for å operere. Opptreningstiden vil bli lang, og jeg har slått meg til ro med at jeg må være tålmodig og gjøre den treningsjobben som kreves.

Rio-OL

Det betyr at det meste av 2015-sesongen går i vasken for Thorkildsen.

– Det ligger i sakens natur at jeg har forsonet meg med at det neppe blir mye spydkasting neste sesong, men jeg er innstilt på, og motivert for, å gjøre den jobben som er nødvendig for å komme tilbake skadefri i OL-sesongen 2016, forteller sørlendingen.

Ifølge friidrettsforbundets lege Ove Talsnes må Thorkildsen påregne seks til ni måneders rehabilitering.

– Målsettingen for opptreningen er å kunne gjennomføre spydkast kommende sesong, for så å kunne forberede seg optimalt til Rio 2016, sier Talsnes.