Første hjemmesmell for Sarpsborg

Første hjemmesmell for Sarpsborg Les mer Lukk

Sarpsborgs stolte hjemmerekke røk da formsterke Haugesund effektivt vant 2-0 i eliteserien søndag. Kraftig tordenvær stoppet kampen i tre kvarter.

I det 80. minutt tok dommer Brage Sandmoen ingen sjanser og avbrøt oppgjøret da himmelen bød på et heftig lysshow rundt Sarpsborg stadion. Etter hvert kom det også kraftige vindkast og mye regn.

Det var nesten ikke publikum igjen på stadion da kampen ble satt i gang snaut 45 minutter senere. Sarpsborg klarte ikke å utnytte den lange pausen til å sette inn en sluttoffensiv. Dermed gikk østfoldingene på sitt første hjemmetap siden 29. september i fjor. Siden den gang hadde Sarpsborg stormet ubeseiret gjennom ti strake seriekamper på eget gress, men mot FKH kom laget aldri opp i toppgir.

Hodemål

Tor Arne Andreassen ordnet pauseledelse for gjestene etter 39 minutter. Midtstopperen stanget inn 1-0 kontant med hodet på et perfekt slått hjørnespark fra Alexander Stølås. Der målvakt Duwayne Kerr helt sjanseløs.

Målet kom i en periode da Sarpsborg virket å ha noe på gang etter en tam start på kampen. Fem minutter tidligere var Oliver Feldballe nær å skyte hjemmelaget i føringen, men skuddet gikk via et FKH-bein og ut til corner.

Tosifret for Gytkjær

Sarpsborg gikk hardt ut i jakten på utligningen etter pause. På kort tid fikk både Ole Heieren Hansen og Martin Wiig hver sin mulighet til å gjøre 1-1. Men der vertene sløste, kunne Christian Gytkjær enkelt doble til 2-0 i det 50. minutt. Dansken scoret sitt 10. seriemål på et sleivtreff fra Ugonna Anyora.

Et snaut kvarter senere var Gytkjær bare millimeter unna å bli tomålsscorer.

Haugesund kavet lenge dypt i nedrykksgjørma etter en elendig vårsesong. De siste ukene har derimot pila snudd. FKH ligger på 11.-plass etter å ha vunnet fire av sine seks siste seriekamper.

Også Sarpsborg var i dytten før søndagens smell. Brian Deanes mannskap sto med tre seirer på sine fire siste kamper. Forrige helg tok klubben sin første bortetriumf på godt over ett år. Sarpsborg er nummer åtte på tabellen med sine 24 poeng.