Flatland: – En festdag for Tiril

Ann Kristin Aafedt Flatland ble nummer 25 på fellesstarten mandag. Hun gledet seg stort over lagvenninne Tiril Eckhoffs bronsemedalje. (Foto: Heiko Junge, NTB scanpix) Les mer Lukk

– Jeg så før sesongen at hun kom til å bli sterk, sa Ann Kristin Aafedt (31) Flatland om bronsejenta Tiril Eckhoff (23).

Flatland skjøt selv to bom og endte nede på 25.-plass av de 30 startende på mandagens fellesstart i skiskyting i Sotsji-OL.

Det hadde mindre betydning.

– Dette er en festdag for Tiril. Vi skal glede oss over det. Jeg så før sesongen at hun kom til å bli sterk. I dag gjorde hun et fantastisk bra løp, og jeg synes at hun tok bronsen fortjent, sa Flatland.

Eckhoff skjøt én bom og tok bronsen i spurt med tyske Evi Sachenbacher-Stehle (33). Darja Domratsjeva tok sitt tredje gull på rad i Sotsji, og tsjekkiske Gabriela Soukalova tok sølvet. De to første var i en egen klasse.

– Det er fantastisk å ta bronse i en fellesstart i OL. Tiril har vært god gjennom hele sesongen, og hun har jobbet knallhardt for å komme dit hun er. Tiril har utviklet seg gradvis, tatt steg for steg og har mange år framfor seg, sa Flatland.