Barn på fredsprisfest heier på Tunisia

Your browser doesn't support HTML5 video.

Direkte: Barnas fest for fredsprisvinnerne
Barn ropte heia for Den tunisiske dialogkvartetten og forklarte hva kvartetten har oppnådd under Redd Barnas Fredsprisfest før fredsprisseremonien i Oslo rådhus.

– Dialogkvartett er et rart ord, sier de fire sjuendeklassingene som leder Redd Barnas fredsprisfest på Nobels Fredssenter, før de forklarer at fire organisasjoner har jobbet sammen for å få partene til å prate med hverandre i stedet for å slåss.

Tolv sjuendeklassinger fra Sagene og Tiurleiken skole utgjør festkomiteen. Ifølge Redd Barna har barna jobbet hardt for å forstå hva årets fredspris handler om.

– Dialog er å snakke sammen. Det var det de fikk til i Tunisia. Det førte til at Tunisia nå er et demokratisk land med ordentlig grunnlov, forklarer programlederne.

Les også: Strenge sikkerhetstiltak rundt Nobel-seremonien

Litt forsinket ankom fredsprisvinnerne fredssenteret torsdag formiddag, og barna ønsket fredspristakerne velkommen med å si hei på arabisk.

Sjuendeklassingene som sto for intervjuet stilte spørsmål som har kommet inn fra andre skolebarn, blant annet hva som er Houchine Abassis drøm for Tunisia.

– Min drøm er en stor drøm. Denne nasjonale dialogen var første steg på en lang reise, som vil fortsette med titusenvis av flere steg, svarer Abassi, som er generalsekretær i fagbevegelsen UGTT.

Kronprinsesse Mette-Marit og sønnen Sverre-Magnus, og Oslo-ordfører Marianne Borgen deltok også på fredsprisfesten.

Les også: – Prisen til Tunisia er langt fra Nobels visjon