4 uker, 9 kunstnere, en utstilling

Foto: Galleri Ramfjord
Kunstnerne kommer fra Portugal, USA, Tyskland, Georgia, England og Norge - og alle de ni kunstnerne takket ja til utfordringen umiddelbart.

Elisabeth Ramfjord har invitert sju internasjonale og to norske kunstnere til sitt Galleri Ramfjord i anledning galleriets 20-årsjubileum.

I hele april har de ni kunstnerne brukt galleriet som et felles atelier, og det hele kulminerer nå i en utstilling fra 5. til 20. mai, fremgår det av en pressemelding

Jubileum

Elisabeth Ramfjord (47) har drevet Galleri Ramfjord i 20 år, og har jubileum i august, og kunne ifølge henne selv ikke noen verdens ting, da hun startet. Men hun har alltid vært tålmodig - og penger har aldri vært drivkraften.

– Det er mange som ikke tror meg når jeg sier at penger aldri har vært drivkraften min. Jeg drives av å oppdage nye talenter og hjelpe dem opp og fram. Og det er ingenting som er mer tilfredsstillende enn å oppdage unge kunstnerne, ta de med ut i verden og se de lykkes, sier hun.

For omtrent seks år siden bestemte Ramfjord seg for å satse i utlandet. Nå deltar hun på ulike internasjonale kunstarrangement og kunstmesser flere ganger i året, for blant annet å vise norsk kunst. Selv om dette ikke nødvendigvis er plussprosjekter økonomisk, så er Ramfjord mer opptatt av de positive ringvirkningene slike prosjekter har i ettertid.

Les også: 1,4 millioner nordmenn er redde i trafikken

Ulike kunstneriske uttryk

Kunstnerkollektivet i Galleri Ramfjord er nettopp et slikt prosjekt.

– Vi ville gjøre noe annerledes i forbindelse med 20-årsjubileumet. Jeg sitter i styret i en stiftelse på kunstmuseet Mana Contemporary rett utenfor New York, hvor jeg sender europeiske kunstnere på slike «Artists in Residence»-opphold hver sommer. Men jeg har aldri hørt om at noen har gjort det i et galleri før, hvor folk kan komme og se, samt at det har kulminert i en utstilling i etterkant, forteller Ramfjord.

Kunstnerne  

Mai Lashauri (1986), Georgia

Michelle Doll (1969), USA

Peter Sutton (1967), Storbritannia

Joel Daniel Phillips (1989), USA

Therese B. Larsen (1990), Norge

Gabriel Schmitz (1970), Tyskland

Luis Bivar (1965), Portugal

Monica de Morais (1957), Portugal

Olav Mathisen (1990), Norge

– Også hadde jeg satt av litt penger for å gjøre noe morsomt i forbindelse med jubileet, for det krever jo litt når man skal huse alle kunstnerne og stenge galleriet i en hel måned.

Kunstnerne kommer fra Portugal, USA, Tyskland, Georgia, England og Norge, og alle de ni kunstnerne takket ja til utfordringen umiddelbart. Noen har møtt hverandre før gjennom «Artists in Residence»-programmene på Mana, mens noen ikke har møtt noen av de andre tidligere.

Alle har forskjellige kunstneriske uttrykk, jobber med forskjellige teknikker, og de er alle på forskjellige plan i kunstnerkarrieren, heter det i pressemeldingen.

Ramfjord har valgt å holde galleriet åpent for publikum i helgene, slik at folk kan komme innom for en titt, følge progresjonen på bildene, samt snakke med kunstnerne.

Les også:

Kaffe kan beskytte mot hjertesykdom

Sliter du med pollenallergi? Styr unna denne maten!

Så effektivt er trappeløp

Saken er opprinnelig publisert på Hegnar.no