Filmparken prises til opp mot 200 millioner

Filmparken i Bærum. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Les mer Lukk

Det går mot salg av Filmparken på Jar i Bærum neste år. Området kan bli boligområde og har fått prisantydninger på 150-200 millioner kroner.

I fjor fikk regjeringen fullmakt fra Stortinget til å selge Filmparken, til kraftige protester fra filmbransjens interesseorganisasjoner. Selv om norsk filmbransje har jobbet for å redde parken, er styret i Filmparken i samtaler med Bærum kommune om salg av området på 26 mål.

– Vi har fått flere henvendelser fra entreprenører som har anslått priser opp mot 200 millioner kroner for tomten. Men her kreves det bruksendringer først. Vi er inne i en prosess med Bærum kommune, sier styreleder Tone Bjørnov til Dagens Næringsliv.

Filmparken ble åpnet 2. mars 1935 som en del av statlig eide Norsk Film. Staten er største eier, med 78 prosent av aksjene. Oslo kommune eier 12 prosent.

En liten hindring for salget har vært Filmparkens datterselskap Storyline, skriver DN. Men i slutten av november vedtok generalforsamlingen i Filmparken å selge Storyline. Salget skal offentliggjøres rett over nyttår.

Tidligere i måneden skrev Klassekampen at deler av Filmparken kan bli reddet. Da fortalte flere kilder med kjennskap til salgsprosessen at Kulturdepartementet har åpnet for et kompromiss, som innebærer at bare deler av eiendommen selges til boligformål, mens Filmparken kan fortsette med nye eiere på et mindre areal enn i dag.