Urmaker i Lillestrøm ranet

Illustrasjonsfoto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Les mer Lukk

En urmaker i Lillestrøm ble ranet tirsdag formiddag. De to ranerne fikk med seg en rekke dyre klokker før de løp fra stedet.

– Den ene av gjerningsmennene skal ha framvist en pistollignende gjenstand og truet en av de ansatte, sier operasjonsleder Terje Skaftnes hos politiet på Romerike til Romerikes Blad.

Mennene, som ifølge politiet skal ha snakket engelsk med aksent, kom seg unna med en rekke dyre klokker da de løp fra åstedet.

– Så langt vi kjenner til, ble ingen skadd under ranet, sier politiadvokat Fanny Tysland til NTB.

Urmakeren tok opp jakten og løp etter ransmennene før han satte seg i bilen til et vitne og kjørte etter dem, bekrefter politiet overfor NRK.

Politiets kriminalteknikere er på stedet tirsdag ettermiddag, og det blir brukt helikopter i jakten på ransmennene.

– Vi søker etter de to mennene med alt av tilgjengelige mannskaper, sier Skaftnes.

Politiet ønsker tips fra publikum i forbindelse med saken.

– Vi har allerede fått inn en rekke tips som vi setter veldig pris på og følger opp. Vi ønsker ytterligere tips fra vitner som kan ha sett noe i forkant eller etterkant av ranet. Vi avhører fornærmede, sier Tysland.

Politiet var raskt ute med å beskrive mennene som «østeuropeisk utseende», men Tysland sier de ønsker å modifisere denne beskrivelsen.

Den ene av mennene er om lag 165 centimeter høy, og han hadde på seg mørk T-skjorte, olabukse og svarte joggesko med svart såle. Den andre er om lag 180 centimeter høy. Han var ikledd blå skjorte og jeans med brunt belte. Begge har kort, mørkt hår.

Politiet fikk melding om ranet klokken 9.45 tirsdag.