Anmeldt taxisjåfør i Stavanger tilbake på veien

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad (NTB scanpix) Les mer Lukk

Drosjesjåføren som i påsken kjørte med en mann på taket i høy hastighet, har fått tilbake både sertifikat og kjøreseddel. Drosjenæringen er ikke fornøyd.

Det var natt til langfredag at taxisjåføren, en mann i 50-årene, kjørte flere kilometer fra Jåttå og inn mot politistasjonen i Stavanger sentrum. Hendelsen endte med anmeldelse og inndratt førerkort. Nå kjører han igjen drosje, skriver Stavanger Aftenblad.

– Jeg har hørt at han er tilbake på veien. Det liker vi svært dårlig, sier styreleder Leif Harald Rye i Stavanger Taxi til avisen.

Bakgrunn: Sint taxisjåfør kjørte med kunde på taket

Både Rye og Svein Svimbil, som er administrerende direktør i både Rogaland Taxi og Stavanger Taxi, sier de helst skulle vært kvitt den aktuelle sjåføren. Men så lenge han har både sertifikat og kjøreseddel i orden, har de liten mulighet til å gjøre noe med saken.

Les også: Kvinne fikk ikke røyke i taxi – hoppet ut i fart

Taxisjåførens førerkort ble rutinemessig beslaglagt etter den spesielle episoden i påsken. I påvente av at saken mot ham blir påtaleavgjort, har han fått tilbake retten til å kjøre drosje.

Det hører med til historien at sjåføren følte seg truet av en passasjer og at han hevder å ha handlet i nødverge da han kjørte av gårde med passasjeren på taket. Sjåføren erkjenner ikke straffskyld for forholdet.

Les også: Taxisjåfør kjørte på mann og stakk av