Travel julenatt for politiet

HISSIG JULENATT: Slåssing og utagerende kvinner og menn ga politiet nok å gjøre i natt. Les mer Lukk

Julefeiringen tok overhånd for mange rundt omkring i landet natt til andre juledag. Politiet har meldt om mange ordensoppdrag, men natten ser ut til å ha forløpt uten alvorlige skader.

Utagerende kvinner og menn, slåsskamper, taxikrangler og urinering på offentlig sted er noen av gjengangerne i politiets twitter-meldinger denne julenatten. I tillegg har lovens lange arm slått ned på narkotikabruk og forfalskede ID-kort og tatt hånd om dem som har feiret så hardt at de ikke lenger er i stand til å ta vare på seg selv.

Stengte utested

I Drøbak fikk festen en brå slutt ved halv ett-tiden da et utested måtte stenge på grunn av for dårlig brannsikring, melder Follo politidistrikt. Andre steder var det private fester som fikk besøk av politiet og fikk beskjed om å dempe seg eller ta kvelden.

Flere har i løpet av kvelden og natten kommet i klammeri med både dørvakter og politi. I Hemsedal ble to unge menn lagt i håndjern av dørvaktene til politiet kom til stedet og ga dem pålegg om å fjerne seg.

De ser ut til å ha fulgt pålegget fra politiet, men ikke alle innser når de har tapt for overmakten. Opptil flere avsluttet feiringen i politiarresten etter å ha forulempet politifolk eller kommet tilbake til et sted de har fått beskjed om å holde seg unna. Det er ikke luksuriøst losji som tilbys, men regningen kan bli høy for dem som får en anmeldelse og kanskje en bot på kjøpet for oppførselen sin.

Kostbare feilskjær

Dyrt kan det også bli for den 17 år gamle jenta i Fredrikstad som ble anmeldt etter å ha forfalsket sitt eget bankkort for å komme seg inn på et utested. I tillegg til anmeldelsen, måtte hun finne seg i at politiet ringte foreldrene hennes for å få dem til å hente datteren.

På Jaren fikk en ikke nærmere angitt slektning en ekstraregning da en drosjetur måtte gjøres opp etter at passasjeren stakk av. En beruset passasjer i Stavanger gikk et skritt lenger og forsøkte å stikke av med drosjen. Han kom ikke mange meterne før han krasjet inn i en parkert bil. I tillegg til promillekjøring og tyveri, må han svare for skadene på den andre bilen og for at han ikke hadde gyldig førerkort.

Ytterligere en sak som skiller seg ut fra mengden gjelder en annen ung mann enn de allerede omtalte i Hemsedal; en 21-åring fikk et brudd i foten da han hoppet ut fra en veranda i andre etasje for å komme seg unna en konflikt.

I tillegg har det vært tilfeller av folk som tråkker for hardt på gasspedalen så det bærer galt av sted på vinterglatte veier, samt en del personer som har satt seg bak rattet til tross for at promillen tilsier at de ikke hadde noe der å gjøre.