Politiet: – Tina-saken har preget oss i 15 år

Your browser doesn't support HTML5 video.

Politiet beklager for alle lekkasjene i Tina-saken Les mer Lukk

På dagen 15 år etter drapet på Tina Jørgensen ønsker politiet fortsatt tips i saken. Den uoppklarte drapssaken er vanskelig å ha hengende over seg, sier politiet.

– Det er i dag 15 år siden Tina Jørgensen ble drept. Saken har preget oss i alle disse årene. Dette er en uoppklart sak som det er vanskelig å ha hengende over seg. Det er selvfølgelig vanskeligst for familien og de nærmeste pårørende, men også for publikum og politiet som ønsker svar, sa politiinspektør Ernst Kristian Rossebø i Rogaland politidistrikt på en pressekonferanse i Stavanger torsdag ettermiddag.

Les også: Kvinne kan ha vært til stede da Tina ble drept

Ikke konkludert

Han fastslo at politiet er i full gang med etterforskning i drapssaken for tredje gang, og at framdriften er god. Men han var ellers svært tilbakeholden med å gå nærmere inn på hvor politiet så langt står etter en uke der fire menn fra Lyngdal er pågrepet, siktet og varetektsfengslet.

– Målet vårt er selvfølgelig å oppklare saken, men foreløpig har vi ikke konkludert. Til det er det altfor tidlig i etterforskningen, sa Rossebø.

Politiadvokat Herdis Traa tilføyde at alle de fire er avhørt og at politiet ikke utelukker at de vil gjennomføre flere avhør.

– Jeg ønsker ikke å komme inn på hva som er blitt sagt i avhørene, fastslo hun og la til at det ikke er noe som tyder på at politiet kommer til å pågripe flere personer.

Beklager lekkasjer

Det enorme medietrykket i saken om drapet på Tina Jørgensen har ført til flere lekkasjer til mediene fra politiet.

Etter en pressekonferanse om saken på torsdag, beklaget politiet for alle lekkasjene.

– Det kan vanskeliggjøre etterforskningen, sa Rossebø.

– Det er vanskelig på generelt grunnlag å si det, men selvfølgelig kan også ha den ulempen at det kan påvirke vitneforklaringer, sa Traa på spørsmål om lekkasjene kan påvirke etterforskningen positivt.

Les også: 36-åring skal være utpekt som Tinas drapsmann

Avhører vitner i Lyngdal

– Men etterforskningen pågår, og vi kan ikke utelukke dette, sa Traa. Hun kunne fortelle at politiet har en egen etterforskningsgruppe i Lyngdal som gjennomfører avhør av vitner.

Politiet ber fortsatt folk som måtte sitte på vesentlig informasjon om å ta kontakt.

– Politiet er fortsatt interessert i tips i saken, og vi ber om at tips blir gitt til politiet og ikke til familien, understreket politiadvokaten.