Politiet ber om flere tips i Tina-saken

Tina Jørgensen (innfelt) ble funnet drept i 2000. Her leter dykkerere under bybrua i Stavanger etter mulige spor. Les mer Lukk

Politiet i Rogaland er midt i en intensiv fase i etterforskningen av drapet på Tina Jørgensen (20) i 2000. De ber særlig om tips om kontakten mellom avdøde og de fire pågrepne mennene.

I helgen valgte de å konsentrere seg om politiarbeidet, men mandag formiddag innkalte de til en ny pressebrifing i politihuset i Stavanger, der de orienterte om den siste utviklingen i saken der fire menn nå er pågrepet og siktet.

Rogaland politidistrikt har i løpet av de siste dagene mottatt en rekke henvendelser fra mediene i forbindelse med drapssaken.

Ber om flere tips

Etterforskningsleder Bjørn Kåre Dahl slo med en gang fast at politiet ikke har noen nye detaljer å gå ut med.

– Vi er i innledningsfasen av etterforskningen og har behov for å arbeide med det. Vi har fått inn tips som vi vil arbeide med for å se om de har verdi. Vi er spesielt interessert i opplysninger om kontakten mellom Tina og de fire siktede. Det ønsker vi å få informasjon om, sa Dahl.

Han bekreftet også at politiet ikke kan utelukke at det kan komme flere pågripelser i saken.

– I den tidligere etterforskningen har det vært lite eller ingenting om kontakten mellom avdøde og de siktede. Vi er interessert i å få belyst den kontakten og hvordan den var på det tidspunktet for 15 år siden, sier etterforskningslederen til NTB.

Dahl sier at det byr på ganske store utfordringer å etterforske en sak som ligger så pass langt tilbake i tid.

– Minnet vårt er skjørt, og det å rekapitulere hva som skjedde for 15 år siden er i beste fall vanskelig, og noen ganger helt umulig. I så henseende jobber vi i motbakke, sier han.

Les også: Politiet mener de har funnet BMW knyttet til Tina-drapet

Taktisk og teknisk gjennomgang

Politiet har avhørt tre av de siktede. Fjerdemann skal gi en såkalt fri forklaring onsdag. Det vil si at han snakker fritt uten å bli stilt konfronterende spørsmål.

– Vi er jo svært interessert i å høre den versjonen som alle har. Det er vanskelig å spå hva som kommer ut av det, men vi er interessert i den informasjonen alle har, så sånn sett er det viktig, sier Dahl.

Har bekrefter at politiet stadig får inn nye tips som vil bli gjennomgått. De gjennomgår også etterforskningen som er gjort tidligere.

– Det er naturlig for oss å undersøke alt som er gjort tidligere både av taktisk og teknisk karakter, men jeg ønsker ikke å gå konkret inn på hva vi gjør. Det er god progresjon i etterforskningen. Vi har mange folk i arbeid og tar skritt for skritt, sier Bjørn Kåre Dahl.

Les også: Politiet snakket ikke med siktede i Tina-saken

Vi evaluere politiarbeidet

Politimester Hans Vik i Rogaland åpnet brifingen, der også politiadvokat Karen Mork deltok, med å si at det er blitt stilt spørsmål ved om politidistriktet gjorde en god nok jobb for 15 år siden.

– Vi har bestemt at vi skal evaluere etterforskningen som ble gjort da på et passende tidspunkt. Vi vil vurdere om vi kunne gjort det bedre. Nå trenger vi ro for å etterforske saken, sa han.

Politimesteren sa at det ennå ikke er bestemt hvem som skal foreta evalueringen.

– Det er naturlig at vi ikke bare gjør det selv, men at også andre deltar som kan se på det med friske øyne og kanskje en annen vinkling, sa han, og la til at det blir en bredt sammensatt gruppe.

Vik oppfordret, i likhet med sin kollega, alle som måtte ha tips om å ta kontakt med politiet.

Bakgrunn: Tinas mor fikk tips om drapsmannen i sommer