FN: Over 17.000 barn drevet på flukt i Mosul

Over 17.000 barn har flyktet fra Mosul siden offensiven mot IS i byen startet. Her bæres et skadd irakisk barn inn til medisinsk behandling ved flyktningleiren i Khazer øst for Mosul. Foto: Alaa Al-Marjani / Reuters / NTB scanpix. . REUTERS/Alaa Al-Marjani Les mer Lukk

Over 34.000 mennesker er drevet på flukt etter at offensiven mot Mosul startet, og 17.000 av disse er barn, melder UNICEF.

I takt med de irakiske styrkenes framrykking har det vært en skarp økning i antall personer drevet på flukt de siste dagene, skriver organisasjonen.

«Det rapporteres om mange som tar stor risiko for å flykte ut, med stor fare for å bli fanget i kamper. Store områder er også minelagt, og ueksploderte granater ligger strødd» heter det fra FN-organisasjonen tirsdag.

Flyktningene deler seg inn i to hovedstrømmer. En strøm flykter sørover til Al Qayyarah-området, og en strøm flykter østover. Flere flykter også lenger inn i byen Mosul, der de vil være i stor fare ettersom kampene trenger lenger inn mot sentrum.

Hovedveien ut fra Mosul mot øst går gjennom forstaden Gogachly, der over 5.000 mennesker har passert bare i løpet av de siste dagene.

Ifølge UNICEF sliter imidlertid disse områdene både med vann- og elektrisitetsforsyninger, kapasitet innen akuttmedisin, og sikkerhet.

Minst en million mennesker antas å være fanget i kampene om Mosul, men det er umulig å komme med noe presist anslag for byen, som har vært kontrollert av IS siden juni 2014.

Les også:

Færre flyktninger enn ventet fra Mosul

Offensiven mot Mosul fortsetter

Irakiske styrker sliter i Mosul