Vil ha bukse og kjole på samme toalettdør

Professor i sexologi Esben Esther Pirelli Benestad støtter forslaget om å lovfeste kjønnsnøytrale toaletter på alle offentlige bygg. Han mener det kan gjøres svært enkelt. Les mer Lukk

Professor i sexologi Esben Esther Pirelli Benestad støtter forslaget om å lovfeste kjønnsnøytrale toaletter på alle offentlige bygg. Han mener det kan gjøres svært enkelt.

Det er AUF i Aust-Agder som har kommet med forslaget om å kreve egne unisex-toaletter i alle nye offentlige bygg, melder NRK.

– Dagens todeling er for kategorisk og holder ved like gammeldagse tabuer, sier fylkesleder Marte Næss Thomassen i Aust-Agder AUF.

Ungdomsorganisasjonen ønsker altså en fjerde toalettype i alle offentlige nybygg for folk som ikke passer inn på verken dame, herre eller handikaptoalettene. Saken skal behandles på fylkesårsmøtet i Arbeiderpartiet denne helgen.

– Diskrimineringsloven krever at folk skal behandles likt uansett kjønn og seksuell orientering, understreker Thomassen.

Benestad mener mye kan gjøres ved at det skiltes slik at man får «kjønnsmangfoldige toaletter».

– Det er allerede vanlig noen steder med mer nøytrale skilt på toalettene, skilt som har både mann og kvinnesymboler på samme dør, sier han.