Siktet for dyremishandling:

Hollywoods tigertrener avslørt av skjult kamera

Your browser doesn't support HTML5 video.

Tigertrener avslørt av skjult kamera
Treneren til tigeren som var med i storfilmen «Life of Pi» blir etterforsket etter sjokkerende hemmelige opptak viser dyremishandling.

Onsdag ble daglig leder i Bowmanville Zoo og tigertrener Michael Hackenberger siktet av kanadisk politi etter at dyrevernorganisasjonen PETA frigjorde skjulte opptak av tigertreneren som pisker og mishandler en tiger.

Tigertreneren er siktet på fem punkter for dyremishandling og valgte å midlertidig fratre sin stilling som daglig leder i dyreparken i provinsen Ontario, Canada.

Skjulte opptak

Han hevder i en uttalelse hardnakket at han ikke har mishandlet noen dyr. PETA har ved hjelp av skjulte opptak dokumentert det de hevder er mange tilfeller av dyremishandling.

Hackenberger skal ha pisket en sibirsk tiger i ansiktet og flere andre steder på kroppen. I tillegg «påført tigeren stress ved å presse tommelen inn i tigerens øyne».

Les også: Mirakel-valp reddet fra dyremishandling

I opptakene sier Hackenberger:

– Dersom vi hadde filmet det du har sett her og satt sammen 45 sekunder av at jeg slår dyret, ville PETA brent dette stedet til grunnen.

Fengsel

Ifølge NBC risikerer han to års fengsel og over en halv million kroner i bøter. Han risikerer også å få forbud mot å noensinne arbeide med dyr igjen.

Hackenberger var tigertreneren til tigeren brukt i storfilmen «Life of Pi». Dyreparkens elefanter og kameler har også blitt brukt i andre Hollywood-filmer.

Les også: Eieren teipet igjen hundens munn da den bjeffet