Spinnvill Zlatan-debut ga derbyseier

Zlatan Ibrahimovic fikk en drømmedebut i MLS og hjalp Los Angeles Galaxy å vende 0-3 til 4-3 i byderbyet mot Los Angeles FC. Foto: Ringo H.W. Chiu, AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Zlatan Ibrahimovic fikk en magisk MLS-debut og ble matchvinner etter to mål som innbytter da Los Angeles Galaxy vendte 0-3 til 4-3 i byderbyet lørdag.

– Min historie er at jeg alltid scorer i første kamp når jeg kommer til et nytt lag. Jeg ville ikke svikte denne gangen, sa matchvinneren.

– Jeg hørte publikum rope «vi vil ha Zlatan, vi vil ha Zlatan», og jeg ga dem Zlatan.

Den 36-årige svensken startet på benken, mens de norske landslagsspillerne Jørgen Skjelvik og Ola Kamara startet for hjemmelaget mot Los Angeles FC.

«El Trafico», som fotballens nyeste derby er blitt døpt, startet som et mareritt for Galaxy. Carlos Vela skrudde først inn 0-1 i krysset og doblet så til 0-2 etter drøyt halvspilt første omgang.

Kampen virket punktert da Daniel Steres snublet et innlegg i eget mål tidlig i annen omgang, og fortsatt satt Zlatan på benken.

Drømmemål

Sebastian Lletget skapte nytt håp hos hjemmelaget i Carson sør for Los Angeles da han reduserte til 1-3 etter en time. Håpet steg ytterligere da han ti minutter senere ble vinket av banen og overlot plassen til den svenske debutanten.

Rett etter at Zlatan entret banen, reduserte Chris Pontius igjen med en stupheading. Så var det debutantens tur. I det 75. minutt sendte Steres en lang klareringsnikk inn på gjestenes halvdel. Kamara gikk i hodeduell, men nådde ikke ballen. Bak ham falt den ned foran Ibrahimovic midt på motstanderens banehalvdel.

Uten å nøle dro svensken til på en sprett fra 40 meter og så ballen fyke i en perfekt bue over keeper og inn i mål.

Avgjort

Dermed sto det 3-3, og den fantastiske opphentingen var et faktum. Zlatan dro av seg trøya for å feire og fikk sitt første gule kort i MLS.

I det 86. minutt holdt Marco Ureña på å avgjøre for gjestene, men hans avslutning traff stolpen. I stedet skulle Zlatan få siste ord.

På overtid kom lagkaptein Ashley Cole fram på venstresiden og la inn. I feltet var Zlatan eneste Galaxy-spiller, men han vant i lufta og nikket inn vinnermålet. MLS' nye superstjerne hadde presentert seg så det holder.