El Kaabi sendte Marokko til finale

Ayoub El Kaabi fortsetter å gjøre furore i afrikamesterskapet i fotball for hjemlige spillere. Onsdag sendte han vertslandet Marokko til finale med to nye mål.

Libya ble slått 3-1 etter ekstraomganger i Casablanca. El Kaabi så lenge ut til å bli matchvinner med sitt mål i det 73. minutt, men Abdulrahman Khalleefah utlignet fire minutter før full tid etter at keeper Anis Zniti prøvde å drible i eget felt og mistet ballen.

Det stoppet ikke 24-årige El Kaabi, som ordnet ny hjemmeledelse sju minutter ut i første ekstraomgang foran 60.000 tilskuere.

Rett før slutt fastsatte Walid El Karti resultatet på straffespark. Da var El Kaabi byttet ut med en ekstra forsvarer.

El Kaabi er oppe i åtte mål i turneringen. Ingen annen spiller har flere enn tre scoringer.

Marokkos motstander i søndagens finale blir Nigeria, som slo Sudan 1-0 selv om laget spilte den siste drøye halvtimen med ti mann etter at Ifeanyi Ifeanyi ble utvist.

Gabriel Okechukwus scoring etter et drøyt kvarter ble kampens eneste i Marrakech. Han ble matchvinner også mot Angola i kvartfinalen.

Også Sudan måtte spille de siste minuttene med ti mann etter at Bakri Bashir ble utvist i det 88. minutt.

Turneringen er åpen bare for spillere tilknyttet klubber i fødelandet.