Helsetilsynet vurderer gransking etter knivstikkingen i Kristiansand

To personer ble brakt til sykehus med skader etter knivstikking inne på Coop Obs-butikken på Sørlandssenteret i Kristiansand onsdag. En av dem døde av skadene, mens den andre er kritisk skadd. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Les mer Lukk

Statens helsetilsyn vurderer å granske hva som er gjort for den drapssiktede 15-åringen i Kristiansand mens hun var innunder helsevesenet. 

Sørlandet sykehus har varslet Statens helsetilsyn i etterkant av knivstikkingen inne på Sørlandssenteret onsdag ettermiddag, skriver NRK.

– Vi har blitt kontaktet av sykehuset om at de har meldt dette til Helsetilsynet, med tanke på at det har vært en hendelse som spesialisthelsetjenesten har vært involvert i, sa assisterende Fylkeslege i Aust- og Vest-Agder Aud Garmann Askevold til kanalen.

15-åringen ble pågrepet og siktet for å ha knivstukket en 17 år gammel jente og en 23 år gammel kvinne på Coop Obs Sørlandssenteret onsdag kveld. 17 år gamle Marie Skuland fra Kristiansand døde natt til torsdag av skadene etter knivstikkingen.

Siktede har ikke vært i stand til å avgi forklaring, men i fengslingsmøtet torsdag ettermiddag gikk det fram at hun ikke erkjenner straffskyld etter siktelsen, opplyste jentas forsvarer Hege Klem.

Sykehusdirektør Jan Roger Olsen ved Sørlandet sykehus sier at hendelsen er veldig beklagelig, og at de kommer til å gjennomgå rutinene. Sykehuset har etter Helsepersonelloven plikt til å varsle om den typen hendelser.

Den siktede 15-åringen har flere ganger vært i kontakt med barnevern, psykisk helsevern og politiet. Olsen har bekreftet at hun har vært til behandling ved Avdeling for barn og unges psykiske helse (ABUP) ved Sørlandet Sykehus i lengre tid.