Erna Solberg står fortsatt i kø for å møte Trump 

Statsminister Erna Solberg snakket kort med USAs president Donald Trump under NATO-toppmøtet i Brussel i slutten av mai. Nå håper hun på et lengre møte. Foto: erna_solberg på Twitter / NTB scanpix Les mer Lukk

Statsminister Erna Solberg (H) jobber for å få et bilateralt møte med USAs president Donald Trump under G20-toppmøtet, men har ennå ikke fått endelig svar. 

– Det er ikke avklart ennå. Vi får se. Det er en stor og lang venteliste på disse bilaterale møtene, så det får vi ta som det kommer. Enten har de tid, eller så har de ikke tid, sier Solberg til NTB.

Trump og Solberg deltar begge på G20-toppmøtet i Hamburg fredag og lørdag neste uke. Norge er med som gjesteland under det tyske formannskapet i G20.

Overfor NRK signaliserer Solberg at hun vil trå varsomt dersom det blir et møte med Trump.

– Det er viktig å få gjennomslag for saker. Det er slik at pekefingerpolitikk er blant de tingene som gir minst resultater. Det gir bare gode oppslag i norske medier, sier Solberg.

Det hvite hus har allerede bekreftet at Trump skal ha bilaterale møter med Tysklands statsminister Angela Merkel, Storbritannias statsminister Theresa May, Japans statsminister Shinzo Abe, Sør-Koreas president Moon Jae-in, Mexicos president Enrique Peña Nieto, Indonesias president Joko Widodo og Singapores statsminister Lee Hsien Loong, «blant andre».

Mest spenning er det likevel knyttet til det bilaterale møtet Trump skal ha med Russlands president Vladimir Putin under G20-toppmøtet. Det blir det første møtet mellom de to.