Trump sier han ikke har gjort opptak av Comey-møter

President Donald Trump avklarte torsdag spørsmålet om han har opptak av samtalene med den tidligere FBI-direktøren i Det hvite hus. Les mer Lukk

President Donald Trump sier han ikke har gjort lydopptak av samtalene han hadde med tidligere FBI-sjef James Comey. 

9. mai sparket presidenten den daværende FBI-sjefen som følge av at FBI etterforsket påstander om Russlands innblanding i det amerikanske valget, og dermed også forbindelser mellom Trumps valgkamp og den russiske regjeringen.

Kort tid etter tvitret Trump at Comey «bør krysse fingrene for at det ikke finnes noen opptak av våre samtaler, før han begynner å lekke til pressen».

Dette førte til spekulasjoner om hvorvidt Trump hadde tatt opp samtaler med den daværende FBI-sjefen.

Comey oppfordret deretter Trump til å offentliggjøre opptakene, men Trump tilbakeviser torsdag at han har gjort opptak av samtalene deres.

– Jeg vet ikke om det finnes noen opptak av samtalene våre, men jeg har ikke tatt opp noe og er ikke i besittelse av noen opptak, skriver Trump på Twitter.

-Håper han har opptak

Under en høring i Kongressen 8. juni beskrev Comey en rekke møter med Trump og uttalte at han håpet presidenten hadde opptak av samtalene deres.

– Jeg har sett tweeten om opptakene og håper jammen meg de finnes, sa Comey da.

Flere demokrater har etterlyst opptakene i håp om at de ville kunne bevise påstandene om at Trump forsøkte å hindre etterforskningen av russisk innblanding i presidentvalget.

Spekulasjoner

Trump har ikke gjort noe for å stanse spekulasjonene tidligere, og har gjentatte ganger avvist spørsmål om opptakene med å si at han vil svare på spørsmålet "en gang i nær fremtid".

I etterkant av Trumps tweet har en rekke journalister spurt om hvorvidt noen andre i Det hvite hus har opptak av samtalene mellom Comey og Trump.

– Presidentens uttalelse på Twitter er ekstremt klart, sier talskvinnen i Det hvite hus, Sarah Huckabee Sanders.