Pentagon: 45 sivile drept i koalisjonens luftangrep i Syria og Irak i mars

Opprydding etter et av de mange bombeangrepene i den irakiske byen Mosul i mars. Foto: Felipe Dana / AP / NTBscanpix. Les mer Lukk

45 sivile er drept i forbindelse med USA-ledede luftangrep i Irak og Syria i mars, ifølge Pentagon. Bombingen 17. mars, der over 100 døde, er ikke inkludert.

I en uttalelse fra Pentagon søndag heter det at alle mulige forholdsregler ble tatt, men at angrepene likevel resulterte i utilsiktede tap av sivile liv.

De fleste av de sivile tapene skjedde i eller rundt den irakiske byen Mosul. Rapporten holder luftangrepet i Mosul 17. mars utenom, hvor over 100 sivile ble drept. Granskingen av dette angrepet er ennå ikke avsluttet.

Ifølge den siste rapporten fra Pentagon har minst 352 sivile mistet livet som følge av koalisjonens luftangrep siden september 2014.

Andre kilder opererer med langt høyere tall. Ifølge den uavhengige, britiske organisasjonen Airwars , er minst 3.164 sivile med sikkerhet drept i flyangrep fra koalisjonen, og med en stor grad av sannsynlighet er så mange som 9.397 sivile drept.

Eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) mener også å kunne dokumentere at tusenvis av sivile er drept av den USA-ledede koalisjonen.